سیگار چه آسیبهایی به دستگاه گوارش میزند؟
برخی تصور میکنند در صورت مصرف سیگار فقط ریهها درگیر میشوند؛ اما دستگاه گوارش که باید غذا را تبدیل به مواد مناسب برای عملکرد بهتر بدن کند با مصرف سیگار آسیب جدی میبیند
به گزارش منیبان به نقل از خراسان، برخی تصور میکنند در صورت مصرف سیگار فقط ریهها درگیر میشوند؛ اما دستگاه گوارش که باید غذا را تبدیل به مواد مناسب برای عملکرد بهتر بدن کند با مصرف سیگار آسیب جدی میبیند
سیگار بر تمام قسمتهای بدن از جمله دستگاه گوارش تاثیر میگذارد که این موضوع بسیار آسیبزاست؛ زیرا سیستم گوارش غذا را به موادی تبدیل میکند که برای عملکرد صحیح بدن مورد نیاز است. پس ریههای شما تنها اعضای بدن شما نیستند که از سیگار کشیدن رنج میبرند؛ بلکه سایر قسمتهای بدن هم آسیب جدی میبینند. در این مطلب مرور میکنیم ببینیم سیگار بر روند هضم غذا چه اثری میگذارد و باعث چه بیماری هایی می شود:
افرادی که سیگار میکشند یا در گذشته سیگار میکشیدند، نسبت به افرادی که سیگار نمیکشیدند، در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به بیماری کرون (یکی از انواع بیماری التهابی روده یا IBD) هستند. افراد مبتلا به بیماری کرون که سیگار میکشند، تعداد دفعات عود بیشتر، جراحیهای مکرر و نیاز بیشتری به درمان تهاجمی تر مانند داروهای سرکوب کننده سیستم ایمنی دارند. هیچکس واقعا نمیداند که چرا سیگار باعث بدتر شدن دوره بیماری کرون میشود اما این نظریه وجود دارد که سیگار کشیدن ممکن است جریان خون به رودهها را کاهش دهد یا میتواند پاسخی در سیستم ایمنی بدن ایجاد کند.
حتی پس از ترک سیگار، فردی که قبلا سیگار میکشیده همچنان در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به بیماری کرون قرار دارد. با این حال، برای افراد مبتلا به بیماری کرون که سیگار را ترک میکنند، یک مزیت وجود دارد؛ یک سال پس از ترک سیگار، افراد سیگاری سابق مبتلا به بیماری کرون ممکن است دوره خفیف تری از این بیماری را تجربه کنند.
سوزش سردل| سوزش سر دل نیز میتواند ناشی از سیگار کشیدن باشد. در اصل دریچهای در انتهای مری (اسفنکتر تحتانی مری یا LES) معمولاً از برگشت اسیدهای معده به مری جلوگیری میکند؛ LES بر اثر سیگار کشیدن تضعیف میشود که باعث میشود اسید معده وارد مری شود و باعث سوزش سر دل شود. به نظر می رسد که سیگار مستقیم به مری آسیب میرساند که مانع از توانایی آن در مقاومت در برابر آسیب میشود. علاوه بر این، سیگار کشیدن در حرکت نمکهای صفراوی اختلال ایجاد میکند. نمکهای صفراوی از روده به معده حرکت میکنند. وقتی این اتفاق نمیافتد (بیماری به نام رفلاکس اثنا عشر) اسید معده اسیدیتر میشود و می تواند به مری آسیب بیشتری وارد کند.
بیماری کبد| کبد عضو مهمی است که سموم بدن را تصفیه میکند و عملکرد کبد ممکن است با دود سیگار مختل شود.
زخم معده| افراد سیگاری شانس بیشتری برای ابتلا به زخم معده دارند. اگر یک فرد سیگاری دچار زخم معده شود، معمولاً روند بهبودی طولانیتر دارد و نسبت به افراد غیرسیگاری شانس بیشتری برای مرگ دارد. سیگار باعث کاهش میزان بیکربنات سدیم تولید شده توسط پانکراس میشود؛ بدون آن، اسید معده در دوازدهه (اول قسمت روده کوچک ) خنثی نمیشود و آسیب جدی به بدن وارد میکند. همچنین، سیگار کشیدن ممکن است باعث افزایش میزان اسید معده شود که در روده کوچک جریان دارد.